Wie zijn we?

Wie of wat is de club?

De Brugse Kajak Klub werd opgericht in 1984 en is aangesloten bij twee federaties, nl. het Peddelsport.Vlaanderen en de Vlaamse Vereniging voor Watersport-Recrea (VVW).

De leden van de club beoefenen het kajak- en kanovaren gedurende gans het jaar, tijdens alle seizoenen. We kunnen het zo stellen, 60% van onze leden beoefent het wildwatervaren (de Ardennen, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk) en de overige 40% beoefent het vlakwatervaren (toertochten en in de omgeving).

Wat bieden wij?

We geven initiatie kajakvaren onder de titel “Speels kajakvaren voor jongeren van 10 jaar tot …”!

Er is begeleiding door zeer ervaren kajakvaarders in het bezit van het BLOSO-diploma initiator-jeugdsportbegeleider. Er wordt techniek en spel aangeleerd en na enige ervaring opgedaan te hebben gaan we op avontuur naar stromende beken in de Ardennen en Noord-Frankrijk. Heb je zin in avontuur, kan je vlot zwemmen (400meter is het minimum) en ben je niet bang van water, dan is dit iets voor jou!

Heb je reeds enige ervaring, bij ons kun je ook terecht om de eskimotage-techniek onder de knie te krijgen, vanaf november tot een eind in maart oefenen wij in het zwembad van Bredene.

Wij bieden minstens één “Activiteit van de maand”, wij organiseren jaarlijks de “Kajakdoortocht” op de Brugse Reien, wij nemen deel aan toertochten in binnen- en buitenland.

Telkens de mogelijkheid zich voordoet (voldoende waterstand) trekken onze leden naar de Ardennen (Hoge Lesse, Rhur, Perlbach, Amblève, enz.), regelmatig ook naar de wild-waterpiste te Arras (Fr). Onze leden zijn uiteraard verzekerd bij eventuele ongevallen en ontvangen maandelijks (niet in augustus) ons clubblad “Brugs Kajaknieuws”.

Huren kajak of kano?

Als vereniging doen wij geen commercieel verhuur. Wil je echter eens een namiddagje kajakken zonder aan te sluiten bij een club, dan kun je bij de Kijkuit in Beernem een boot huren. Voor meer info: “De Kijkuit”.

Waar kun je ons vinden en wanneer kun je bij ons terecht?

Waar: Clublokaal Brugse Kajak Klub vzw, “Buiten Katelijnevest” te Brugge Achteraan de grote busparking aan het Station van Brugge.

Wanneer: Ons clublokaal-kantine is vanaf 1 mei tot eind september elke donderdagavond geopend van 20u00 tot 23u30, vanaf oktober tot eind april is dat van 20u30 tot 23u00.